Syrenen bär sommaren i förväg.Ett doftande löfte om att sommaren står för dörren. Klasarna av svagt lila blommor likt moln svävar tunga med vinden av minnen. Minnen sedan långt, långt tillbaka i tiden. Doften av barndom. Jag fullkomligt älskar doften av syren och vår trädgård är precis full av dem. Vita, ljuslila och mörklila.Jag och Savannah bestämde oss för att prova göra sirap och saft på syren. Varje sommar syltar och saftar jag tillsammans med barnen men att göra det på syren har vi aldrig provat tidigare.Vi tog ca 30 syrenllasar5 citroner1 liter vatten10 dl sockerPlocka av alla blommor, skölj och lägg i en stor bunke tillsammans med citronjuicen.Vi lät hela skivade citroner ligga varvat med syrenerna men det gav tyvärr en lite besk smak. Häll i juicen från citronerna istället.Koka upp vatten och socker och häll över. Täck med lock och låt stå i kylen två til tre dygn.Sila saften i en sil eller syltduk och häll upp på flaskor. Sirap med blåbär Saften efter tre dygn i kylskåpet Späd med vatten efter önskad smak och servera med is. Mums Hoppas helgen fått en fin start.Kram M